Sider

fredag den 30. november 2012

Nålefiltningskursus

Jeg fik i går middages et tilbud om at komme med på et nålefiltningskursus i aftes, og det kunne jeg jo ikke sige nej til! Så jeg drog sammen med 6 andre kreative piger til Filtestedet i Hallund.

Det var et super hyggeligt kursus, hvor vi skulle nålefilte nisser :-)

Jeg har ikke tidligere arbejdet meget med nålefiltning, kun i våduld, så var vild spændt på at prøve noget nyt. Og det kunne man da godt blive lidt hook på.

Her er lidt billeder af skabelsen af min nisse, som jeg desværre ikke nåede at blive færdig med, så den færdige nisse må I have tilgode!

 
Først startede vi alle med at lave en bold til hovedet. Vi skulle alle lave et nisse hoved, så der fulgtes vi ad, men ellers var det helt op til hver enkelt, hvilken nisse man ville lave. Jeg valgte at lave en nissedame, som kan sidde i en kurv eller lignende, derfor skulle jeg også lave en pølse til armene.

 
Så formede vi en næse, som blev sat på bolden.


 
Så nålefiltede vi en overlæbe, som fik sat læber på (tror dog, at jeg skal have lavet min om, da der er lidt for meget Anni Fønsby over min nissedame)


 
Så blev der lagt undermund med læbe, kinder og hage på og filtet fast.


 
Så kom der ører og øjne på nissedamen. Så nu afventer hun hår og nissehue!


I begge ender af pølsearmen blev der lavet hånd med tommelfinger.

Så filtede jeg en hals, som samlede hoved og armene, og så nåede jeg ikke mere på de 3 1/2 time. 

Håber jeg snart får den gjort færdig, så I kan se resultatet af min forhåbentlige fine nissedame :-)


onsdag den 28. november 2012

Øv øv - et hul!!!!

Jeg havde købt en ny tunika for at stykke tid siden, og anden gang jeg havde den på, var vi på besøg hos min søster, og der rev jeg desværre hul på tunikaen på deres cdholder... øv øv øv!!!!!

Men nu er jeg jo mig, så der måtte findes en løsning.... og huller kan jo lappes :-)

Så jeg gik på opdagelse i alle mine bomuldsstoffer, og fandt forskellige stofstykker, som jeg syntes var brugbare. 


 Jeg fandt noget stofstykker med pink og lyserød, som matchede tunikaen, og så valgte jeg stofstykker med lime grønne som kontrast farve. Inspirationen til cirklerne kom fra et gammelt Alt om håndarbejde blad.

Cirklerne er sat på med dobbeltklæbende vlies og som afslutning håndsyede jeg en pyntekant rundt om cirklerne med broderi tråd.

Nu er tunikaen i brug igen, og er blevet en af favoritterne :-)







tirsdag den 27. november 2012

Wiiiiii, jeg var den heldige :-)

Jeg har vundet min første give away, som egentlig var en lyn konkurrence. Dette skete hos "faster" Mette med denne skønne blog :-)

Jeg har vundet et skøn gavekort til miinto.dk.

Tak Mette for din lynkonkurrence :-)

mandag den 26. november 2012

Overtræksbukser

Dagen i går gik ikke kun med skovtur, jeg fik også færdiggjort overtræksbukserne til min niece Iben. Og de er blevet så fine, nu håber jeg bare at hun kan passe dem :-)

Mellem foeret i bukserne er thinsulate købt i Stof2000, og ydre foret er polyester foer købt i Stof og Stil. Bævernylonen er fra min svigerindes lager :-)

Der er sat en rød lynlås i, da bukserne skal passe til Ibens røde vinterjakke. 

Samt rødt foer.

Buksen er også syet med kravleknæ, så de er rare at kravle rundt i sneen i :-)

Stopperne er syet med velcro, så Iben selv kan åbne og lukke stroppen.

Bukserne er syet med rynket læn, for at buksen slutter tættere til kroppen, samt elastisk i benene.

Den færdige buks :-)


søndag den 25. november 2012

Skovtur i regnvejr

Det har været en rigtig hyggelig dag, trods vejret. Min svigerinde og jeg har lavet adventskranse i dag. Først var vi på skovtur for at samle materialerne til vores kranse.

Vi kørte til Svinklovene ca 40 min kørsel fra Aalborg. Stedet hedder sådan fordi klitterne på dette sted ligner svineklove!! Her skulle vi samle hvidt mos og grene.

 
Så drager vi ind i skoven i regnvejr på jagt efter hvidt mos.


 
Fundet :-)


 
Så blev der fyldt poser!!


 
Min svigerinde spottede på hjemvejen, lige et par grene som vi da også skulle have med os hjem.


Så er vi godt i gang :-)

Og men vi arbejder på kranse hygge Hjalte med katten :-)

Her er så min grund krans, som nu er klar til at få lys og pynt. Og med en uge til den skal være klar, så er der jo god tid :-)

lørdag den 24. november 2012

Kreaweekend

Denne weekend byde på masser af kreaprojekter. Har i dag både gang i julehemmeligheder og skibukser til min niece. Og i morgen skal jeg lave adventskrans sammen med min svigerinde :-)





God weekend til jer alle :-)

fredag den 23. november 2012

Flere engle

Jeg er har altid syntes at der er noget fascinerende over engle, og har syet en del af dem. For to år siden var der en del som fik engle i julegaver eller værtinde gave op til jul :-)
Elsker at sidde og nusse med dem, og sætte mange små detaljer på dem, så hver af dem bliver helt unik.

Mine engle er meget inspireret af Tildas univers, dog med et stort gram Sanne!!

Her kan i se nogle af dem :













Sidste år havde jeg kørt ind til årets nye engle, men med et lille spædbarn og en hjerteoperation nåede jeg langt fra det jeg gerne ville!! Men jeg fik dog lavet hjemmelavet gaver til alle, men det må I se en anden gang :-)

torsdag den 22. november 2012

Juleengle

Det bliver lige et hurtigt lille indlæg i dag, da jeg har en ked lille søn som sover ca 20 minutter og så vågner han grædende og er vågen igen i ca 1 time... Så det har allerede nu været en meget lang aften :-( Men lige nu sover han, og så vil jeg lige vise hvad jeg fandt i mine gemmer af billeder. For jeg fandt et billede af de to engle som jeg viste her lige før de blev pakket ind og blev til julegaver:-)



... og jeg huskede rigtig at det var en rød julekjole som blev syet til den anden, men at jeg havde byttet om på dem, huskede jeg ikke :-)

onsdag den 21. november 2012

Endnu et babylegetæppe

Fandt lige et billede på min mobil af dette legetæppe. Dette tæppe er faktisk det eneste vi har syet på bestilling.

Min moster havde spurgte mig om jeg ville sy et til hende, som hun ville bruge til dåbsgave. Og da jeg gik hjemme på barsel og stadig havde 6 uger til Hjalte skulle komme, så kunne jeg da nemt gøre det!! Jeg skulle aflevere det 14 dage senere til vores årlige familieweekend, men UPS, så skete der jo det uventede, at lægerne på sygehuset ville have Hjalte ud 4 uger før tid, så min søster var så sød at tage det med sig hjem og sy det færdig. Jeg havde fået lavet alle felterne og navnet, så den mangle bare at blive sat sammen og få applikeret hjerter rundt i kanten. Så selv om det ikke var planen, så blev det til endnu et fælles projekt - tusind tak til min søster for hendes hjælp :-)

tirsdag den 20. november 2012

Julekugler

Jeg syntes, at jeg her i blogland, er stød en del på meninger om hvornår man skal pynte og hvor længe julepynt må hænge og om der i det hele taget er regler for den slags. 

Min mening er, at jeg ikke syntes at der er nogle regler :-) Det gælder vel bare om hvad man selv syntes og kan holde ud til at se på :-)

Jeg har for eksempel julekugler mm  hængende hele året rundt på mit trappegelænder. Det hele startede med at jeg var på loppemarked op til jul for tre år siden og fandt 16 glasjulekugler i grønne nuancer og forelskede mig i dem, så de kom med mig hjem. Så begyndte min kamp for et juletræ til dem, som jeg aldrig vandt!! Jeg kom da til at se på min trappe og tænkte, de kan da hænge der :-)

De blev hængt på og så ret ensomme ud!!! Så jeg var jo tvunget til at købe flere julekugler :-) Den første jul, var der ikke mange kugler på gelænderet, men nok en 10 stykker på hvert sektion. Den grønne farve blev blandet med guld, og kuglerne blev blandet med andre ting jeg fandt efter jul, hvor alt var sat ned til nærmest ingen penge. I dag er omkring 50 stykker pynt på hvert sektion.

Julekuglerne er aldrig blevet taget ned siden de kom op første gang, for da jeg stod og kiggede på dem og overvejede hvor jeg skulle starte med at tage dem ned, kom min kæreste op af trappen og sagde, at jeg da bare kunne lade dem hænge for det så faktisk ret hyggeligt ud, og jeg var hurtig til at tage ham på ordet :-)

Har nu en søn på 15 måneder, så nu er der en snak gående i huset, om hvad der skal ske med julekuglerne mm, da Hjalte er begyndt at interessere sig for dem, og de er jo ret skarpe hvis han får hevet dem ned og de går i stykker... Og kærestens bud er, at der skal hænges pixiglas op foran pynten, så de bliver jo nok hængende :-)








mandag den 19. november 2012

Barselsvisit

Jeg har den meste fantastiske veninde, som jeg besøgte i dag. Hun har lige fået en baby, så mit besøg var både at se hende og hilse på hendes dejlige lille Peter første gang.  Min veninde elsker at få hjemmelavede gaver, så da hun fik sin første søn for snart 2 år siden, syede jeg hende et unikt babylegetæppe. Og nu da hun så fik Peter, måtte jeg jo i gang igen, for han skal da også have sit eget unikke tæppe at lege på :-)

Så her er indholdet fra gårsdagens pakken:

Min veninde blev super glad, og så er det jo mega fedt at give en gave man har brugt meget tid på :-)


Storebror Jakobs tæppe, som blev givet for snart 2 år siden: 


Min søster og jeg startede i fællesskab med at sy disse babylegetæpper, da vi fik vores første niece for 10 år siden, og siden er det blevet til lidt af en tradition, og det er efterhånden blevet til 8 styks tæpper til familiebørn. Plus vi så har lavet et par stykker ved siden af. Har ikke billeder af alle tæpperne, men nogle har jeg da og dem må I se en anden god gang :-)

søndag den 18. november 2012

Søndagshygge

Så er weekenden ved at være gået, og den har da været mørk og trist!! Men så er det jo godt at man så selv kan skabe noget hygge. Så min kæreste bagte vafler til Hjalte og jeg :-) Mums

Vaflen var da ok, syntes Hjalte, men isen det var noget helt for sig, og den kunne ikke komme hurtig nok :-)


Nu glæder mig til i morgen hvor jeg skal på barselsvisit hos en dejlig veninde og hendes lille Peter :-) Gaven er klar, så nu må det gerne blive mandag.... øhh, altså efter forbrydelsen :-)
I må vente med at se hvad der er i pakken til i morgen, da jeg ved min veninde kan finde på at læse med her :-)

lørdag den 17. november 2012

Termotøj

Min søn hører ikke til blandt de største, så da han skulle starte i vuggestue, skulle han også have termotøj. Jeg kunne ikke finde noget som sad godt på ham... det var simpelthen for stort!!!

Så jeg måtte selv sy ham et sæt. Jeg købte termofor og et lille stykke bævernylon i Stof og Stil. Jeg havde planer om at sy selve sættet i termoforet og så ville jeg forstærk rumpen og knæene med bævernylon. Men så købte min svigerinde et helt lager af stof og der var mega meget bævernylon, så sættet endte med at blive syet i hel bævernylon med termofor.

Mønsteret til bukserne er fra nummer 04/12 af symagasinet - alt om håndarbejde og mønsteret til  jakken er fra bogen Børnetøj 0-3 år af Hanne og Sofie Meedom.

Jeg valgte at bruge det koksgrå bævernylon jeg havde købt til at bryde det petroleumsblå bævernylon og så sætte jeg sort rib i ærmerne og en bukseelastik i bunden af jakken.

Hætten i jakken lavede jeg spids, syntes det er sødt når den "står" op når den er oppe.

 Bukserne er syet med velcro i stropperne i stedet for de oprindelige knapper, da bukserne kan reguleres en del mere. Yderlige har jeg lave kravleknæ i bukserne.

Jeg satte et lille stykke bukseelastik i lænden, så den slutter mere til kroppen end i det oprindelige mønster.
Det færdige sæt sammen :-)

Og sidst men ikke mindst, så viser Hjalte her glad sine nye termobukser frem :-)

fredag den 16. november 2012

Giraffer

Min svigerinde har giraf fetish, og jeg forsøger at finde et eller andet med giraf hvert år til hendes fødselsdag.
Sidste år fandt jeg et lille billede i Bahne med to forelsket giraffer, så jeg skulle finde på noget andet i år...
Hun har for længe siden set en taske med giraffer, men den var vist mega dyr, så hun købte den ikke, og nu er den udsolgt!! Så jeg besluttede at sy en taske til hende. Jeg gik på jagt efter noget stof med giraffer, og til sidst fandt jeg i Stof og Stil et stof med giraf halse, som jeg syntes var meget sjovt :-)

 På forlommen fik girafferne halstørklæde/bånd på, for jeg have en ikke stof nok til at lave en hel lomme så halsene passe sammen - men syntes faktisk at det blev meget sødt med båndet:-)


 Jeg satte et forholdsvis neutral for i.


Der blev også sat en forlomme på foret, så den blev vendbar. Bare i tilfældet af at hun skulle blive træt af girafhalsene...!



Min svigerinde gør så også hvad hun kan for at få Hjalte smittet med hendes giraf fetish! Så hun giver Hjalte en ny giraf ved hver given lejlighed. Og ja han er da også glade for sine giraffer :-)